Naturgas

Naturgas

Naturgas

Naturgas

Naturgas

Naturgas er et fossilt brændsel, og med de nuværende priser og tilskud vil en varmepumpe ofte være en billigere løsning.

Skift til fjernvarme eller varmepumpe

Naturgas er en fossil opvarmningsform. Fjernvarme og varmepumpe er de mest miljøvenlige alternative opvarmningsformer og typisk billigere.

Konvertering fra naturgas til varmepumpe eller fjernvarme

Infografik: Priserne her er den årlige udgift til varme og drift af anlægget i et typisk hus på 140 m2. Etablering af fjernvarme (inkl. tilslutning) koster 30.000-60.000 kr., etablering af luft til vand-varmepumpe koster 90.000-120.000 kr.

I vores beregner Ny Varme kan du få et overslag, på hvad det koster for dig, og hvad du kan spare ved at skifte opvarmningsform.

  • Hvis du IKKE kan få fjernvarmeDu kan få tilskud til at skifte til varmepumpe eller varmepumpe på abonnement, hvis du bor i et område uden fjernvarme. Spørg din kommune, hvis du er i tvivl, om du kan få fjernvarme. Se hvordan du får varmepumpe
  • Hvis du kan få fjernvarmeKontakt dit lokale fjernvarmeselskab for priser på tilslutning. Læs mere om fjernvarme

Slip for gebyr på afkobling

Det koster egentlig ca. 8.000 kr. at blive koblet af gasnettet (også kendt som frakobling fra gassystemet). Men med afkoblingsordningen kan du få gratis afkobling – uanset, hvilken opvarmningsform du skifter til. Puljen er årlig og tildeles efter først til mølle-princippet.

Forudsætninger for gratis afkobling:

  • Du har et gasfyr
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000 m3
  • Der er IKKE et eller flere CVR-numre på adressen, der tilsammen har fået mere end 1.500.000 kr. (€ 200.000) i de minimis-støtte over de sidste 3 regnskabsår.

Hvis du også vil have tilskud til varmepumpe, skal du vente med at sige gassen op, til du ved, om du får tilskud.

 

Naturgas

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Vi rådgiver gratis private husstande om energibesparelser.

Kontakt os på tlf.: 31 15 90 00 eller info@sparenergi.dk. Vi har åbent mandag til torsdag kl. 8-17 og fredag 8-15.

Du kan også deltage i et af vores webinarer og få gode råd til, hvordan du undgår overraskelser på el- og varmeregningen.

Læs mere om rådgivning

Nyhedsmail

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og bliv ekspert i at spare energi.

Udfyld dine præferencer ved tilmeldingen, så får du kun de mails, der har relevans for dig. Emnerne er f.eks. tilskud, varmepumper, og hvordan du renoverer din bolig.

Tilmeld dig nyhedsmailen

Naturgas