Hvordan du bedst får varmen på terrassen?

De mest almindelige terrassevarmere opvarmer med enten gas eller el. Gå efter en el-terrassevarmer med infrarød varme - eller overvej et ekstra tæppe. 

Varme
Varme

Drop terrassevarmeren

Terrassevarmere spilder det meste af deres varme ud i den blå luft til skade for din pengepung og klimaet. Så klar dig uden, hvis du kan.

Varme
Varme

Vælg infrarød varme

Gå efter en terrassevarmer af typen infrarød. De opvarmer nemlig kun dét, strålerne rammer, og varmer derfor ikke luften op. De bruger typisk kun halvt så meget energi som gasdrevne terrassevarmere og andre mindre effektive elmodeller.

El
El

Undgå reflektorvarmere

Undgå eldrevne modeller med reflektorvarme. Selvom de er billigere i indkøbspris, gør højere energiforbrug reflektorvarmere til en dårlig investering.

Varme
Varme

Vælg en mindre model

Større terrassevarmere bruger mere energi. Vælg en model, der passer til dit behov. Er I f.eks. kun 2 personer, har I ikke brug for en terrassevarmer til 20 m2.

Varme
Varme

Vælg en bordmodel

Terrassevarmer til at placere under bordet har det laveste energiforbrug.

Forskellen på gas- og elvarmere

Gas

Gasvarmere er typisk store og dækker et større areal end mindre elvarmere. Gasvarmere udleder ud over CO2 også lokalforurenende CO og NOx.

El

Elvarmere er typisk mindre end gasvarmere, men kan også fås med større rækkevidde. Der er mange typer at vælge mellem. Infrarøde er de mest effektive, bl.a. fordi de kun varmer dét, de rammer og ikke luften omkring sig.

Myte: Jeg kan bruge min terrassevarmer til at varme min bolig op.

Nej.
En terrassevarmer eller lignende udsender partikler, som kan skade dit helbred.
Generelt er det en dårlig ide at blive kreativ og opvarme dit hjem med produkter, der ikke er beregnet til det. Afhængigt af, hvad du bruger, kan det både føre til brandulykker og giftige gasser, så det kan hurtigt blive dyrt for både din sundhed og økonomien.
Ofte vil det også være dyrere at varme med alternativ opvarmning end med din almindelige varmeform.

Se flere myter

Så meget energi bruger en terrassevarmer

Billede
Spar energi udenfor illustration