BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Vedligehold og drift af naturgasanlæg

Vedligehold og drift af naturgasanlæg

Vedligehold og drift af naturgasanlæg

Vedligehold og drift af naturgasanlæg

Når du har fået installeret naturgas, skal din vvs-installatør give dig en skriftlig brugsanvisning, som fortæller, hvordan du skal betjene og vedligeholde anlægget. Gem den, da du kan få brug for den senere, selvom der er ikke meget vedligehold af en naturgaskedel.

Gode råd til driften

 • Husk at få tjekket dit anlægDu kan sikre en stabil og energirigtig drift af dit anlæg ved at få det efterset hvert eller hvert 2. år. Der kan være krav om eftersyn mindst hvert 2. år, for at garantien på din gaskedel holder. Brug en fagmand, der både justerer anlægget og sikrer sig, at dit radiatorsystem er stort nok. Hvis du er i tvivl om, hvor tit dit fyr skal efterses, kan du kontakte en vvs'er eller dit gasselskab, hvis du har en serviceaftale hos dem.
 • Automatik kan regulere varmen efter behovOvervej at få automatik på varmeanlægget – så tilpasser det sig altid efter temperaturen udenfor. Automatik kan også sørge at skrue ned f.eks. om natten eller når du er på arbejde. Læs mere om automatik til varmeanlæg
 • Spar med sommerdriftDu kan spare penge og CO2 ved at sætte anlægget på sommerdrift, når du ikke har brug for varme. Ved sommerdrift producerer anlægget stadig varmt brugsvand. Sådan gør du:

  Bosch
  Har du et af følgende Bosch-anlæg: TA 211 E, MiniPur / CeraPur / MaxiPur, EuroStar eller EuroPur Mini /EuroPur, skal du dreje den runde knap så langt til venstre, at den kommer under 1, hvor parasollen er afbildet. Hvis du har et TA 210 E-anlæg, skal drejeknappen stå på 1, som er sommerdrift.

  Bosch styring

  Vaillant
  Hvis du har et Vaillant-anlæg, sætter du anlægget på sommerdrift ved at dreje knappen for indstilling af centralvarmeanlæggets fremløbstemperatur helt til venstre.

  Vaillant styring

  Viessmann
  Anlæg fra Viessmann er indstillet til sommerdrift fra fabrikken. Hvis dette ikke er tilfældet, eller det er ændret siden, skal du kode det ind. Se anlæggets manual.

 • Dit forbrug afhænger også af adfærdEn del af din samlede varmeudgift til opvarmning og varmt brugsvand er bestemt af din adfærd – altså gode eller dårlige vaner.Guide til mindre varmeforbrug Guide: Tjek dit varmeanlæg Guide: Tjek dine radiatorer Guide: Spar på cirkulationspumpen

Isoler de varme rør

Det kan næsten altid betale sig at efterisolere de varme rør i uopvarmede rum (bryggers, kældre, krybekældre, loft og skunk). Der bør være mindst 40 mm på varmerør og varmtvandsrør.

Forebyg kulilteulykker

Naturgasfyr kan i sjældne tilfælde slippe giftig kulilte ud i rummet. Kulilte lugter ikke og kan derfor ikke advare dig om forgiftning – men du kan mindske risikoen ved at få dit anlæg vedligeholdt af en autoriseret installatør.

Forebyg kulilteulykker i hjemmetForebyg kulilteulykker i hjemmet

Forebyg kulilteulykker i hjemmet

Forebyg kulilteulykker i hjemmet

02.07.2018
217.89 KB
4 SIDER
Alle oliefyr og fastbrændselskedler udvikler kulilte. Og det gælder ikke kun gamle anlæg, også helt nye oliebrændere kan brænde med afgivelse af for store mængder kulilte. Kulilte hverken lugter eller smager af noget og har heller ikke andre tydelige egenskaber, der kan advare i tide om forgiftning.


 

Vedligehold og drift af naturgasanlæg

Siden er opdateret 30.06.2022 Kommentér denne side Til top