Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

De mest almindelige terrassevarmere opvarmer med enten gas eller el. Gå efter en el-terrassevarmer med infrarød varme – eller overvej et ekstra tæppe.

Sådan vælger du den rigtige terrassevarmer

  • Vælg infrarød varmeGå efter en terrassevarmer af typen infrarød, de opvarmer nemlig kun det strålerne rammer og varmer derfor ikke luften op. De bruger typisk kun halvt så meget energi som gasdrevne terrassevarmere og mindre effektive elmodeller. Undgå eldrevne modeller med reflektorvarme. Selvom de er billigere i indkøbspris, gør højere energiforbrug reflektorvarmere til en dårlig investering.
  • Tænk over dit behovGå efter en terrassevarmer, der dækker dit behov. Er I f.eks. kun 2, der bruger den, så undlad at købe en terrassevarmer til 20 m2. Større terrassevarmere har et højere energiforbrug og CO2-udledning.
  • Vælg en bordmodelTerrassevarmer til at placere under bordet har det laveste energiforbrug.

Forskellen på gas- og elvarmere

  • GasGasvarmere er typisk store og dækker et større areal end mindre elvarmere. Gasvarmere udleder ud over CO2 også lokalforurenende CO og NOx.
  • ElElvarmere er typisk mindre end gasvarmere, men kan også fås med større rækkevidde. Der er mange typer at vælge mellem, fra infrarød til tungsten, halogen og reflektorvarme. Infrarøde er de mest effektive, bl.a. fordi de kun varmer det, de rammer og ikke luften.

Det koster det

Det skal du se efter når du skal købe terrassevarmer

  Indkøbspris Brugspris CO2-udledning
Gasvarmer Ca. 1.000 kr. 10-50 m2: 18-19 kr./time Ca. 3 kg/time
Elvarmer med infrarød opvarmning Ca. 2.000-4.000 kr. Infrarød til placering under et bord, 4-6 m2: 1,25 kr./time Ca. 0,11 kg/time
Elvarmer med reflektorvarme Ca. 200-500 kr. Infrarød + reflektor, 9-20 m2: 5 kr./time Ca. 0,45 kg/time

 

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Siden er opdateret 14.10.2021 Kommentér denne side Til top