BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

De mest almindelige terrassevarmere opvarmer med enten gas eller el. Gå efter en el-terrassevarmer med infrarød varme – eller overvej et ekstra tæppe.

Sådan vælger du den rigtige terrassevarmer

  • Vælg infrarød varmeGå efter en terrassevarmer af typen infrarød. De opvarmer nemlig kun dét strålerne rammer, og varmer derfor ikke luften op. De bruger typisk kun halvt så meget energi som gasdrevne terrassevarmere og andre mindre effektive elmodeller. Undgå eldrevne modeller med reflektorvarme. Selvom de er billigere i indkøbspris, gør højere energiforbrug reflektorvarmere til en dårlig investering.
  • Tænk over dit behovGå efter en terrassevarmer, der dækker dit behov. Er I f.eks. kun 2, der bruger den, så undlad at købe en terrassevarmer til 20 m2. Større terrassevarmere har et højere energiforbrug og CO2-udledning.
  • Vælg en bordmodelTerrassevarmer til at placere under bordet har det laveste energiforbrug.

Forskellen på gas- og elvarmere

  • GasGasvarmere er typisk store og dækker et større areal end mindre elvarmere. Gasvarmere udleder ud over CO2 også lokalforurenende CO og NOx.
  • ElElvarmere er typisk mindre end gasvarmere, men kan også fås med større rækkevidde. Der er mange typer at vælge mellem, fra infrarød til tungsten, halogen og reflektorvarme. Infrarøde er de mest effektive, bl.a. fordi de kun varmer dét, de rammer og ikke luften omkring sig. 

Det koster det

  Indkøbspris Brugspris CO2-udledning
Gasvarmer Ca. 1.000 kr. 10-50 m2: 11 kr./time Ca. 3 kg/time
Elvarmer med infrarød opvarmning Ca. 2.000-4.000 kr. Infrarød til placering under et bord, 4-6 m2: 0,9 kr./time Ca. 0,11 kg/time
Elvarmer med reflektorvarme Ca. 200-500 kr. Infrarød + reflektor, 9-20 m2: 3,8 kr./time Ca. 0,45 kg/time

Terrassevarmere

Terrassevarmer med mindst muligt energiforbrug

Siden er opdateret 27.02.2023 Kommentér denne side Til top