Energirigtige julelys

Energirigtige julelys

Energirigtige julelys

Der findes ca. 3,3 mio. lyskæder i de danske hjem. Gå efter LED-lyskæder med indbygget timer, og undgå en overraskelse på elregningen efter jul.

Så meget koster det at have lyskæderne tændt

  • Gløde-/halogenpærer, 80 watt: 350 kr.for at have dem tændt 24 timer i døgnet i 3 måneder
  • Gløde-/halogenpærer, 35 watt: 155 kr.for at have dem tændt 24 timer i døgnet i 3 måneder 
  • LED-pærer, 5 watt: 20 kr.for at have dem tændt 24 timer i døgnet i 3 måneder

Gode råd til køb og brug

  • Gå efter LEDHar du gamle lyskæder med glødepærer eller halogener, så skift dem ud med LED-lyskæder - de bruger ca. 80 % mindre strøm og holder 25 gange længere end glødepærer.
  • Vælg lyskæder med indbygget timer eller brug et tænd-sluk-urMed en timer eller tænd-sluk-ur kan du indstille dine lyskæder til kun at være tændt i de timer, du har glæde af dem.
  • Vælg den rigtige farveGå efter en farvetemperatur på 2.700-3.000 kelvin, hvis du ønsker et varmt lys, og 3.500-4.000 kelvin, hvis du vil have et hvidere lys, der minder om dagslys.

Send de gamle lyskæder til genbrug

Elektronikken i dine gamle julelys kan genbruges. Derfor bør du aflevere dine udtjente lyskæder på den kommunale genbrugsstation.

Hvis du er i tvivl om, hvilken lyskæde du har

Er du er i tvivl om, hvilken slags lyskæder du har derhjemme, så kan du tjekke hvor mange watt, lyskæden bruger. Hvis lyskæden samlet bruger mere end 30 watt, så er de sandsynligvis ikke LED. Du kan også kigge på pærens glødetråd, som typisk er synlig i glødepærer, men ikke i LED-pærer.

Energirigtige julelys

Siden er opdateret 06.12.2018 Kommentér denne side Til top