Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

De bedste spareråd

De bedste spareråd

Lige nu og her kan du med få ændringer i både din bolig og dine daglige energivaner hente en mærkbar besparelse – både på dit energiforbrug og din pengepung – langt ind i vinteren. For fyringssæsonen er lige om hjørnet. Her er de 4 bedste råd.

 

Forbered dig på varmesæsonen
Forbered din bolig til vinter

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. F.eks. er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

Brug strømmen, når den er billigst
Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

Tag kortere varme bade
Tag kortere bade

Hvis en familie på 4 personer alle korter deres varme bad ned med 2 minutter om dagen, kan man spare omkring 6.000 kr. om året.

Tjek dit varmeanlæg
Tjek dit varmeanlæg

Med små justeringer kan dit varmeanlæg blive mere energibesparende. F.eks. kan et serviceeftersyn sikre, at anlægget kører allermest effektivt gennem hele vinteren. Se vores guide til, hvordan du ser dit anlæg igennem.

 

Se flere gode spareråd her

Hvis du gerne vil spare endnu mere på energien, er her spareråd til netop din boligtype. Selv små handlinger i hverdagen batter.

Om kampagnen

Om kampagnen

Vi mærker alle de høje priser på el, varme og benzin på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa. Derfor gør mange en ekstra indsats lige nu for at spare på energien. Med denne kampagne giver Energistyrelsen dig de bedste spareråd i sæson, der passer til lige netop din situation. Uanset om du bor i hus eller lejlighed. Og uanset om det er højsommer eller fyringssæson. For når vi sammen sparer på energien, gavner det både vores pengepung og klima, og samtidig får vi en mere sikker energiforsyning.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.