Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Sommerens bedste spareråd

Sommerens bedste spareråd

I højsommeren er der energibesparelser at hente, selvom det ikke er den mest energislugende sæson på året. Kom godt i gang allerede nu ved at følge de simple råd, så du kan spare på el og varme i din bolig hele sommeren.
 

Spar energi hele sommeren

Sommerluk anlægget
Sommerluk varmeanlægget

Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren, og spar op mod 5 % af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1.300 kr., hvis du har gasfyr derhjemme. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg. Se her, hvordan du kan gøre det på kun 5 minutter.

Tag kortere varme bade
Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5.000 kr. om året.

Brug tørresnoren
Brug tørresnoren

Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre 4 gange om ugen hele året.

Brug strømmen, når den er billigst
Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm skifter hele tiden, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

Afkobl apparaterne inden ferien
Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien

Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

 

Spareråd til din boligtype

Se de spareråd, der bedst kan betale sig for din i din bolig.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Energistyrelsens kampagne: Én ting er sikkert. Og det er grønt’ skal hjælpe dig med at spare på energien ved at skrue lidt ned, bruge lidt mindre, energirenovere boligen og finde alternativer til olie og gas i opvarmningen. Kampagnen giver dig de bedste spareråd i sæson, der passer til lige netop din situation. Uanset om du bor i hus eller lejlighed. Og uanset om det er højsommer eller fyringssæson. For når vi sammen sparer på energien og samtidig bruger den, når den er grøn og billig, bliver vi mindre afhængige af olie og gas - og får en mere sikker og grøn energiforsyning.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.