Olie

Olie

Olie

Olie

Olie

Olie er en dyr og klimabelastende varmeform, og du kan med fordel skifte til fjernvarme eller varmepumpe. Du må ikke skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas.

Skift opvarmningsform

Skrot dit oliefyr, og skift til fjernvarme eller en varmepumpe – det giver typisk store besparelser på både din varmeregning og CO2-udledningen. Du bør være særligt opmærksom på at skifte, hvis din oliekedel er over 15 år gammel. Du må ikke skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas.

Konverter fra oliefyr til fjernvarme eller varmepumpe

Infografik: Priserne her er den årlige udgift til varme og drift af anlægget i et typisk hus på 140 m2. Etablering af fjernvarme (inkl. tilslutning) koster 45.000-60.000 kr., etablering af varmepumpe koster 80.000 – 130.000 kr.

I vores beregner Ny Varme kan du få et overslag, på hvad det koster for dig, og hvad du kan spare ved at skifte opvarmningsform.

Hvis du bor i et område uden fjernvarme, kan du få tilskud til at skifte til varmepumpe eller varmepumpe på abonnement. 

Regn ud, hvad du kan spare ved at skifte

Prøv vores beregner Ny Varme, og få et overslag på økonomien i at skifte varmeform.

Prøv Ny Varme

Eftersyn og drift af oliefyr

Det er en god idé at få efterset oliefyret en gang om året.

Sommerdrift

Du kan spare penge ved at sætte dit fyr på sommerdrift om sommeren. Med sommerdrift – også kendt som sommerlukning – producerer du ikke varme, når du ikke har brug for det. 

 • Hvis du har automatisk styringDe fleste nyere fyr sommerlukker automatisk. Tjek dine indstillinger - hvis det er indstillet, behøver du ikke foretage dig mere.
 • Hvis du ikke har automatisk styring
  • Når det bliver varmt udenfor
   Typisk har fyret et radiator- og et vandhaneikon. Stil fyret på vandhaneikonet og sluk cirkulationspumpen for at sommerlukke for varmen. Så producerer anlægget kun varmt vand til brugsvand.
  • Når det bliver koldt udenfor
   Stil det tilbage til radiatorikonet og tænd cirkulationspumpenCirkulationspumpeEn cirkulationspumpe er en pumpe, der sender dit varme vand rundt i dine radiatorer eller gulvvarme. igen, når du vil have varme i radiatorerne igen.

Se på manualen eller kontakt forhandleren eller et vvs-firma, hvis du er i tvivl.

Isoler de varme rør

Det kan næsten altid betale sig at efterisolere rør i uopvarmede rum (bryggers, kældre, krybekældre, loft og skunk). Der bør være mindst 40 mm på varmerør og varmtvandsrør, som er i brug hele året.

Olie

Ny oliekedel

Ny oliekedel

Hvis din oliekedel er klar til udskiftning, bør du overveje at skifte til en billigere, mere klimavenlig opvarmningsform som varmepumpe eller fjernvarme. Hvis du vil beholde olie, er det en god ide at skifte kedlen til en ny, effektiv model. Bemærk, at du kun må skifte til en ny oliekedel, hvis du bor uden for et område med fjernvarme eller naturgas.
Billede ny-oliekedel.svg
Se energiløsninger

Ny oliekedel

Olie