Spar energi i dit hus

Spar energi i dit hus

Spar energi i dit hus

Har du mistet overblikket over husets energiforbrug? Her får du gode råd til at spare på varme- og elforbruget. Og du bliver hjulpet videre, hvis du går i renoveringstanker.

Er din varme- og elregning høj?

Har du mistanke om, at dit varmeforbrug er højere, end det burde være? En stor varmeregning kan skyldes, at dit hus er i dårlig stand, men det kan også skyldes dine vaner.

Har du problemer med at holde dit elforbrug nede, kan du se på, om dine apparater bruger for meget strøm, og om dine vaner trænger til at blive justeret. Når du køber nyt, bør du gå efter energimærke A med flest mulige plusser.

Se, hvad andre har gjort

Mange boligejere har allerede renoveret deres bolig. I Casebanken kan du se eksempler på, hvilke erfaringer de har gjort sig.
Casebanken

goerdetselv.png

Kig i boligens energimærkningEnergimærkningHvis du har købt dit hus efter 1997, er det formentlig energimærket. Energimærkningen viser bl.a., hvor godt dit hus er til at holde på varmen.
Huset mærkes på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2020, A2015 og A2010. A2020 er det laveste energiforbrug.

Hvis dit hus har et energimærke, kan du finde forslag til forbedringer i energimærkningsrapporten, der bl.a. viser, hvor godt dit hus er til at holde på varmen.

Hvis dit hus ikke er energimærket, kan du f.eks. gennemgå dit hus med vores Tjekliste for isolering i hånden. Den giver dig et hurtigt overblik over, om og hvor din bolig trænger til en kærlig hånd.

Renovering - sådan kommer du i gang

Renovering af huset kan være svært at overskue, især hvis der skal ske flere ting på én gang. Men det kan godt betale sig at se tingene i et større perspektiv, da det samlet set kan give dig den bedste økonomi.

 • Kend dit husI Bygningsguiden får du både viden om din specifikke hustype og konkret inspiration til energirenovering.
  Find din hustype i Bygningsguiden
 • Få overblik i renoveringsguiden Guiden hjælper dig til at få overblik over din renovering – fra drømme og ideer, over planlægning, og til projektet er gennemført. Du får svar på, hvad du selv kan ordne, og hvornår du bør have hjælp fra fagfolk.
  Læs hvorfor, hvornår og hvordan du bør renovere din bolig
 • Få hjælp fra en rådgiverEn rådgiver kan hjælpe dig med at gennemgå dit hus og fortælle dig, hvor det er en god idé at sætte ind, når du vil energiforbedre din bolig. Der findes forskellige typer af rådgivere afhængig af, hvilken type hjælp du ønsker. Husk, at du fra 2016 kan få fradrag for rådgivning via håndværkerfradraget.
  Find ud af, hvilken rådgiver du skal vælge
 • Find en håndværkerNår du har besluttet, hvad du vil gøre ved dit hus, kan du finde en håndværker på HåndværkerlistenHåndværkerlistenHåndværkerlisten hjælper dig med at finde gode energiløsninger til din bolig – og en håndværker, der kan udføre løsningen..

  Håndværkerne på listen bruger de såkaldte energiløsningerEnergiløsningEn energiløsning viser, hvordan du udfører en konkret energiforbedring i praksis, så du både opnår den størst mulig energibesparelse og er sikker på, at den bliver udført korrekt., der er udarbejdet af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Løsningerne er den sikreste vej til en energieffektivEnergieffektivAt et apparat er energieffektivt betyder, at det udnytter energien så godt som muligt og med mindst muligt tab. og fremtidssikret løsning.
  Find en håndværker

Har du spørgsmål

Vi svarer på spørgsmål om energiforbedringer af boligen. Hvis du ikke kan finde det, du søger, kan du kontakte vores gratis rådgivning.

Har du spørgsmål

 

Spar energi i dit hus

Siden er opdateret 21.11.2016 Kommentér denne side Til top