Intelligent styring

Intelligent styring

Intelligent styring

Hvad er intelligent styring?

Hvad er intelligent styring?

Med intelligent styring kan du styre dine elektriske installationer, køle-, varme- og ventilationsanlæg f.eks. via fjernbetjening eller mobilapp. Ved hjælp af trådløst forbundne kontakter, sensorer og forudindstillede scenarier er mulighederne for styring nærmest uendelige.

Hvad er fordelene?

  • ØkonomiIntelligent styring kan sikre, at du ikke bruger unødigt meget varme, eller har lys eller elektriske apparater kørende uden grund.
  • KomfortIntelligent styring kan sikre, at lys og varme altid er tilpasset præcis dit behov. Og når først styringen er sat op, kører det stort set af sig selv, uden at du behøver gøre noget.

Intelligent varmestyring

Intelligent varmestyring

Automatik til varmeanlægget eller intelligente termostater. Begge dele giver dig mulighed for at styre dit varmeforbrug intelligent.

Intelligente termostater

Med intelligente termostater kan du både styre og overvåge dit varmeforbrug via WiFi eller Bluetooth. Termostaterne kan indstilles til selv at regulere varmen, så den passer præcist til dit behov.

  • Styring via sensorerNogle systemer analyserer løbende rummet, de sidder i, og justerer opvarmningen efter behovet.
  • Styring via GPSBaseret på din lokalitet skruer systemet ned for varmen, når du ikke er hjemme, og op igen, når du nærmer dig hjemmet. Det kan også slukke helt for varmen, når du kommer uden for en vis afstand fra hjemmet – f.eks. hvis du rejser til udlandet.
  • Styring efter scenarierDu kan tilpasse varmestyringen efter din dagligdag ved oprette scenarier i systemet for, hvornår på døgnet du har brug for varme og i hvilke rum. 

Spar 10-15 % med intelligente termostater

Den typiske besparelse er 10-15 % af energiforbruget til opvarmning. Det er din opvarmningsform, din bolig og dine vaner, der afgør, hvor meget du kan spare ved at bruge intelligente termostater.

Så meget kan du spare med intelligente termostater

Det koster intelligente termostater

Termostater til 5 radiatorer kan fås for 1.500 – 4.000 kr. afhængigt af mærke.

Automatik til varmeanlæg

Det er mest oplagt at installere automatik, hvis du alligevel skal udskifte eller renovere dit varmeanlæg. Automatikken kan både stoppe varmeanlægget, når temperaturen udenfor kommer over et vist niveau og sænke temperaturen, når du ikke har brug for den – f.eks. om natten.

Besparelsen afhænger af din varmetype

Besparelsen afhænger af din opvarmningsform.

Regn ud hvor meget du kan spare med automatik til varmeanlæg
Læs mere

Intelligent styring af lys

Intelligent styring af lys

Intelligent styring af lyset i og udenfor hjemmet har før været med f.eks. bevægelsessensorer, men med udbredelsen af intelligente pærer kan du nu opsætte scenarier for din belysning og styre lyset, når du ikke er hjemme.

Automatik til belysning

Bevægelsessensorer, skumringsrelæer og tænd-sluk-ure tænder og slukker lyset ved bevægelse, når det bliver mørkt eller på forudvalgte tidspunkter. 

Intelligente pærer

Med intelligente pærer kan du styre lyset enten samlet eller enkeltvis med en fjernbetjening eller din smartphone.

  • Styring efter scenarierDu kan tilpasse din belysning præcis efter dine behov ved at oprette scenarier i systemet for, hvornår du har brug for lys, hvor meget og i hvilke rum.
  • Styring via GPSBaseret på din lokalitet slukker systemet selv for lyset, når du forlader hjemmet, og tænder igen, når du kommer tilbage.

Besparelsen afhænger af dig

Det svært at sige noget præcist om besparelsespotentialet, da det afhænger af dine nuværende lyskilder, vaner og forbrugsmønstre.

Så meget kan du spare med intelligente pærer

 

Læs mere

Anden intelligent styring

Anden intelligent styring

Markedet for intelligente apparater – f.eks. hårde hvidevarer, der kan indstilles til kun køre, når elprisen er lavest – er i hastig vækst.

Udvalget og mulighederne er for intelligent styring af f.eks. ovne, opvaskemaskiner mv. stadig relativt begrænsede, og der er endnu ikke meget at spare på energiforbruget, men det er værd at holde øje, hvis det interesserer dig.

Intelligent styring