Intelligent styring

Intelligent styring

Intelligent styring

Hvad er intelligent styring?

Hvad er intelligent styring?

Med intelligent styring kan du styre dine elektriske installationer, køle-, varme- og ventilationsanlæg f.eks. via fjernbetjening eller mobilapp.

Hvad er fordelene?

Automatik til fjernstyring af luft til luft varmepumper i sommerhuse er hyppigt benyttet, fordi man kan sætte pumpen til at opvarme sommerhuset inden ankomst. Men styringen kan også være nyttig i helårshuse.

  • ØkonomiIntelligent styring kan sikre, at du ikke bruger unødigt meget varme, eller har lys eller elektriske apparater kørende uden grund.
  • KomfortIntelligent styring kan sikre, at lys og varme altid er tilpasset præcis dine behov. Og når først styringen er sat op, kører det stort set af sig selv, uden at du behøver gøre noget.

Intelligent varmestyring

Intelligent varmestyring

Automatik til varmeanlægget eller intelligente termostater. Begge dele giver dig mulighed for at styre dit varmeforbrug intelligent.

Intelligente termostater

Med intelligente termostater kan du både styre og overvåge dit varmeforbrug via WiFi eller Bluetooth. Termostaterne kan indstilles til selv at regulere varmen, så den passer til dine behov.

  • Styring via sensorerNogle systemer analyserer løbende rummet, de sidder i, og justerer opvarmningen efter behov.
  • Styring via GPSBaseret på din lokalitet skruer systemet ned for varmen, når du ikke er hjemme, og op igen, når du nærmer dig hjemmet. Det kan også skrue ned på et minimum, når du har en vis afstand til hjemmet – f.eks. hvis du rejser til udlandet.
  • Styring efter scenarierDu kan tilpasse varmestyringen efter din dagligdag ved oprette scenarier i systemet for, hvornår på døgnet du har brug for varme og i hvilke rum. 

Spar 10-15 % med intelligente termostater

Besparelsen ved at bruge intelligente termostater afhænger af din opvarmningsform, din bolig og dine vaner.

Så meget kan du spare med intelligente termostater

Det koster intelligente termostater

Termostater til 5 radiatorer kan fås for 1.500 – 4.000 kr. afhængigt af mærke.

Automatik til varmeanlæg

Det er mest oplagt at installere automatik, hvis du alligevel skal udskifte eller renovere dit varmeanlæg. Automatikken kan både stoppe varmeanlægget, når der ikke er brug for varme f.eks. om sommeren, eller sænke temperaturen, f.eks. om natten når alle sover.

Besparelsen afhænger af din varmetype

Besparelsen afhænger af din opvarmningsform.

Regn ud hvor meget du kan spare med automatik til varmeanlæg

 

Læs mere

Intelligent styring af lys

Intelligent styring af lys

Intelligent styring af lyset i og udenfor hjemmet har før været med f.eks. bevægelsessensorer, men med udbredelsen af intelligente pærer kan du nu opsætte scenarier for din belysning og styre lyset, når du ikke er hjemme.

Automatik til belysning

Bevægelsessensorer, skumringsrelæer og tænd-sluk-ure tænder og slukker lyset ved bevægelse, når det bliver mørkt eller på udvalgte tidspunkter. 

Intelligente pærer

Med intelligente pærer kan du styre lyset enten samlet eller enkeltvis med en fjernbetjening eller din smartphone.

  • Styring efter scenarierTilpas belysningen efter dine behov ved at oprette scenarier. Du kan f.eks. få lyset til at tænde langsomt, når du skal op om morgenen. Nogle intelligente pærer kan også kombineres med bevægelsessensorer.
  • Styring via GPSBaseret på GPS-oplysninger om din lokalitet kan du f.eks. få lyset til at slukke automatisk, når du forlader hjemmet.

Besparelsen afhænger af dig

Det svært at sige noget præcist om besparelsespotentialet, da det afhænger af dine nuværende lyskilder, vaner og forbrugsmønstre.

Så meget kan du spare med intelligente pærer

 

Læs mere

Anden intelligent styring

Anden intelligent styring

Markedet for intelligente apparater – f.eks. hårde hvidevarer, der kan indstilles til kun køre, når elprisen er lavest – er i hastig vækst.

Mulighederne er for intelligent styring af f.eks. ovne, opvaskemaskiner mv. stadig relativt begrænsede, og der er endnu ikke meget at spare på energiforbruget, men det er værd at holde øje med udviklingen, hvis det interesserer dig.

Intelligent styring