Alt om elvarme

Alt om elvarme

Alt om elvarme

Elvarme

Elvarme

Elvarme er dyr opvarmning. Derfor bør du overveje at skifte til en ny type varme eller supplere med f.eks. solvarme eller en varmepumpe, hvis du varmer op med el.

Skift til fjernvarme eller varmepumpeVarmepumpeVarmepumper flytter energi fra udeluft eller jord til dit opvarmningssystem. Varmepumper leverer ca. 3 kWh varme for hver kWh el.

I takt med at elprisen stiger, bliver fordelene ved at skifte til en anden type opvarmning større og større. Hvis du varmer op med elradiatorer, anbefaler vi, at du skifter til enten fjernvarme eller varmepumpe. Varmepumpen er til dig, der bor uden for fjernvarmeområder. 

Konverter fra elvarme til fjernvarme eller varmepumpe

Infografik: Priserne her er den årlige udgift til varme og drift af anlægget i et typisk hus på 140 m2. Etablering af fjernvarme (inkl. tilslutning) koster 30.000-60.000 kr., etablering af luft til vand-varmepumpe koster 90.000-120.000 kr.

I vores beregner Ny Varme kan du få et overslag, på hvad det koster for dig, og hvad du kan spare ved at skifte opvarmningsform. 

Husk at søge tilskud

Der er 13-30.000 kr. i tilskud til en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe, hvis du skifter fra elvarme i et hus uden for fjernvarmeområder.

Du kan også søge tilskud til at få installeret vandbårne radiatorer eller gulvvarme, når du skifter til varmepumpe eller fjernvarme.

Suppler med andre varmeformer

Du kan også nøjes med at supplere din elvarme med andre varmeformer - f.eks. en luft til luft-varmepumpe eller solvarme, der kan supplere dit varme vand. Det er en billigere investering end at skifte opvarmningsform, men giver typisk også en mindre besparelse og er dyrere på sigt.

Elvarme

Spar på varmen - på kort og langt sigt

Der en række ting du kan gøre for at spare på varmen i hus, lejlighed og sommerhus.

Alt om elvarme