BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ny varmtvandsbeholder

Ny varmtvandsbeholder

Ny varmtvandsbeholder

Hvis din varmtvandsbeholder er over 10 år gammel, er den sandsynligvis dårligt isoleret og har et større varmetab end nødvendigt. Nye beholdere er langt bedre isoleret end gamle. Overvej derfor at skifte til en ny model, som er mere energieffektiv.
Ny varmtvandsbeholder

Derfor skal du skifte

Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.

Det bør du vælge

  • Vælg B eller AGå efter energimærket B eller A. Læs om energimærkning af varmtvandsbeholdere
  • Vælg størrelse efter behovNår du udskifter beholderen, bør du overveje, om du har behov for en i samme størrelse eller kan nøjes med en mindre. Store beholdere har typisk et større tab. Få din vvs’er til at hjælpe med at finde ud af, hvor stor din beholder skal være.

Husk også

  • Hold øje med, om rummet bliver for koldtNår varmtvandsbeholderen afgiver mindre varme til rummet, den er installeret i, kan det resultere i, at rummet bliver koldt om vinteren. Det øger risikoen for fugt. Overvej at installere en radiator eller gulvvarme.

Sådan virker det

Enfamiliehuse har typisk en varmtvandsbeholder på ca. 100 liter. Varmtvandsbeholderen indeholder ikke et varmelegeme og kan derfor ikke opvarme dit brugsvand. I stedet er den indbygget i husets varmeanlæg eller sidder som en separat enhed, som er tilsluttet varmeanlægget.

Sådan foregår det

  • Den gamle varmtvandsbeholder afinstalleresHåndværkeren tømmer og afinstallerer din gamle varmtvandsbeholder.
  • Den nye varmtvandsbeholder installeresDen nye beholder placeres så tæt på varmeanlægget som muligt for at undgå varmetab. Rummet skal være frostsikret, og varmtvandsbeholderen skal være tæt ved en vandhane.
  • Anlægget sættes i driftVarmtvandsbeholderen bliver fyldt med vand og udluftet. Rørforbindelserne tjekkes for utætheder og herefter kan anlægget startes.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere en ny varmtvandsbeholder.

175 håndværkere

Ny varmtvandsbeholder