BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Valg af varmepumpe med hjælp fra konsulent

Valg af varmepumpe med hjælp fra konsulent

Birgit skiftede oliefyret med en luft til vand-varmepumpe. Det krævede tilvænning, men da hun først havde lært den at kende, var det ikke et problem.

Hvem bor i huset?

Birgit har boet i huset i 12 år. Ud over varmepumpen, som hun fik for nogle år siden, har hun netop fået nyt tag og lavenergivinduer, fordi hun følte træk, og det var en nødvendighed.

Det har umiddelbart hjulpet meget på problemet, men eftersom renoveringen lige er foretaget, har hun ikke overblikket over det fulde udbytte endnu.

Beslutningen om projektet

Hvorfor besluttede du dig for at starte dit projekt?

Det er meget mere miljørigtigt med varmepumpen, og det går jeg bestemt op i, men det var også alt for dyrt med oliefyret. Det var noget, jeg havde overvejet i længere tid. Jeg var bare i tvivl, om jeg også skulle opsætte solceller til at producere el til varmepumpen.

I første omgang fik jeg kun varmepumpen, og jeg får tilskud til el, men jeg har ikke lagt beslutningen om solceller på hylden endnu.

Projektets rådgivere

Hvad fik du af rådgivning til projektet?

Jeg havde en konsulent ude at kigge på det og rådgive mig. Det var en tekniker, jeg fandt på internettet, som rådgiver inden for varmepumper. Han fortalte f.eks. om, hvilken størrelse varmepumpen skulle være for at kunne opvarme mit hus tilstrækkeligt.

Økonomien

Hvilke tanker gjorde du dig omkring økonomien i projektet?

Jeg havde opsparet pengene til det. Jeg venter med at lave renoveringer på mit hus, til jeg har pengene til det, så jeg ikke skal låne.

Processen

Hvordan var forløbet for selve arbejdet?

Jeg fik en håndværker, som jeg kendte fra byen, til at sætte varmepumpen op. Jeg havde ikke brugt ham før, men jeg kendte ham. Der var et par dage, jeg måtte undvære varme, mens den blev sat op, men jeg har brændeovn, så jeg kunne sagtens klare mig med den.

Resultatet

Hvordan har projektet ændret huset?

Jeg er fuldt ud tilfreds med det endelige resultat. Jeg skulle bare finde ud af, hvordan den fungerede, men det var ikke noget problem. Hvis den larmer lidt, hører jeg den ikke, for den står jo udenfor.

Økonomi

Energiforbrug før
38.300kr./år
Energiforbrug efter
18.600kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
19.700kr./år / 51%

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Hav en, der kan vejlede dig i, hvad du skal investere i.

Denne case er skabt i samarbejde med:

skanderborg kommune

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

skift til luft til vand varmepumpe

Typisk besparelse ved skift til luft til vand-varmepumpe

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning