Varmepumpe på abonnement

Varmepumpe på abonnement

Erik Pedersen og hans kone Merete oplever masser af fordele og slipper for bekymringer, efter at de har skiftet træpillefyret ud med en varmepumpe på abonnement.

Beboere

Erik Pedersen bor med sin kone Merete i et hus i landsbyen Rørvig på Nordvestsjælland.

Huset er et bondehus med bindingsværk fra 1842. Det blev gennemrenoveret i 1997-98, hvor det bl.a. blev efterisoleret og fik nyt stråtag.

Ud over hovedhuset på 170 m2 har parret en ekstra bygning på 60 m2, som de bruger til bl.a. vaskehus og træningsrum.

Erik og Merete købte huset i 2015, efter at de i mange år havde haft sommerhus i området.

”Rørvig er et dejligt sted, så vi ville gerne bo her fast. Da de sidste børn flyttede hjemmefra, solgte vi både vores hus i Storkøbenhavn og sommerhuset og flyttede ind her. Vi er meget glade for huset, og med varmepumpen er det bare blevet endnu bedre," fortæller Erik.

Beslutningen om projektet

Beslutning

Vi ville gerne have mere vedligeholdelsesfri og klimavenlig opvarmning. Det gamle træpillefyr skulle renses hver uge, og vi måtte bede venner om at komme og passe det, bare vi skulle væk en weekend. Nogle gange gik det også ud, og så kunne der være iskoldt i huset, når vi kom hjem. Vi havde først besluttet os for at købe en luft til vand-varmepumpe. Vi havde både indhentet tilbud og søgt tilskud fra Bygningspuljen, som vi havde fået tilsagn om. Men så opdagede jeg, at vi kunne få varmepumpe på abonnement. Det valgte vi i stedet, for så slap vi for den store investering, og det gjorde os mere fleksible.

Projektets rådgivere

Rådgivning

Vi havde selv researchet os frem til, at vi ville have varmepumpe. Så dumpede der en reklame for varmepumpe på abonnement ind ad døren, lige før vi ville have købt én. Så det var god timing fra deres side. Leverandøren kom med et tilbud, og senere var de på besøg i huset for at tale løsningen igennem. Det førte til en korrektion af tilbuddet, for der var brug for en lidt større varmepumpe. Det var seriøs rådgivning, og det var meget betryggende.

Økonomien

Økonomi

Vi kunne godt bruge 100.000 kr. på en luft til vand-varmepumpe, men vi kunne også finde på noget sjovere at bruge pengene til. Så vi valgte abonnementet. Der var kun en lille opstartsbetaling, og nu betaler vi bare for vores abonnement og varmeforbrug. Forbruget bliver endda mindre, end vi troede, for jeg har kunnet skrue ned for temperaturen i varmepumpen, uden at det blev koldt i huset. Træpillerne var billig opvarmning, men jeg tror ikke, at varmepumpen bliver dyrere i det samlede regnskab.

Processen

Forløb

Installationen var i januar 2021, og det var en sjælden håndværkeroplevelse. De kom 3 mand til tiden, de var der 8 timer, og da de gik igen, fungerede det hele, og man kunne ikke se, at de havde været der. For mig krævede det kun en kop kaffe, mens jeg hyggesnakkede med håndværkerne – det var en fornøjelse.

Resultatet

Resultat

Vi har fået klimavenlig varme, og det bedste er, at det er fuldstændig vedligeholdelsesfrit. Nu kan vi tage væk uden at bekymre os. Leverandøren kan endda fjernovervåge varmepumpen og sætte ind, hvis der er problemer. Men det er der ikke – det kører upåklageligt, selv i den lange frostperiode i februar. Vi har også fået frigjort et helt rum, der før var fuldt af pillefyr og træpiller. Og så er det superfleksibelt. Vi kan opsige aftalen med 1 måneds varsel, hvis der dukker noget bedre teknologi op. Så for mig at se har vi alle fordelene. En ekstra fordel ved at have varmepumpe er, at vi opnår reduceret elafgift, så når vi en dag får en hybrid- eller elbil, kan vi tanke ekstra billigt op med strøm.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Mere plads
Klimavenlig opvarmning
Mindre vedligeholdelse

Gode råd over hækken

Se at komme i gang. Tag det på en abonnementsordning – det giver stor frihed og giver dig alle fordelene. Efter vi fik vores abonnement har 2 af vores vennepar fået det samme, og de er lige så glade.
Erik og Merete

Forbedringer og typiske besparelser

skift til luft til vand varmepumpe

Typisk besparelse ved skift til luft til vand-varmepumpe