BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ny fjernvarmeinstallation i murermestervilla

Ny fjernvarmeinstallation i murermestervilla

Da Sara og Christian købte huset, vidste de ikke, at fjernvarmeinstallationen var i stykker. De måtte derfor installere en ny blandesløjfe.

Hvem bor i huset?

Sara og Christian overtog som førstegangskøbere huset for 4 måneder siden. De var på udkig efter et hus i netop den stil i området. Sara på 27 år er sygeplejerske, mens Christian på 37 år er læge.
Beslutningen om projektet

Hvorfor besluttede I jer for at starte jeres projekter?

Da vi flyttede ind i huset og vinteren nærmede sig, fandt vi ud af, der ikke skete noget, når vi tændte for varmen. Den eksisterende installation – intern cirkulation med varmtvandsbeholder – virkede ikke.

Vi prøvede derfor at melde det til ejerskifteforsikringen, men de ville kun dække en udskiftning af ventilerne i huset, så vi kunne få varme på. Det ville i sidste ende resultere i, at returvarmen til værket ville være så høj, at det for det første blev meget dyrt for os at varme huset op, og for det andet at vi kunne risikere at blive straffet økonomisk for det. Vi valgte derfor en anden løsning, som vi selv måtte betale for.

Projektets rådgivere

Hvad fik I af rådgivning til projektet?

Vi havde to vvs-mænd til at vurdere det, for det var en stor investering. De fortalte os omtrent det samme, så vi følte, vi kunne stole på dem. Vi fik forskellige løsningsforslag.

Den løsning, vi valgte, var permanent, mens den anden i højere grad var en lappeløsning. Lappeløsningen gik ud på at skifte ventilerne på radiatorerne og sætte en pumpe på den interne cirkulation.

Begge vvs-mænd sagde, at hvis vi valgte den løsning, vi har fået nu, så ville vi kunne spare meget på sigt. Ifølge dem så det også ud til på det varmeregnskab, der var præsenteret for os ved huskøbet, at den tidligere ejer ikke havde boet her så meget, og at det måske kun var underetagen, der havde været opvarmet.

Økonomien

Hvilke tanker gjorde I jer omkring økonomien i projektet?

Vi havde en opsparing, som vi skulle bruge til at renovere vores badeværelse. Nu har vi fået lavet fjernvarmen i stedet. Så vi må vente med badeværelset.
Processen

Hvordan var forløbet for selve arbejdet?

Det tog en dag eller 2 at få skiftet installationen og de rør, der var i kælderen. Vi havde ikke varme, men vi havde en elradiator stående i de rum, vi var i. Varmtvandsbeholderen blev ikke hentet, det skulle vi lige rykke for, men den blev hentet dagen efter.

Da først beslutningen var truffet, gik det hele nemt. Det, der var svært i forløbet, var at vi var førstegangskøbere og lige pludselig fandt ud af, at varmeanlægget ikke virkede, og at vi ikke kunne regne med det varmeforbrug, der var oplyst i papirerne.

Resultatet

Hvordan har projektet ændret huset?

Vi er meget tilfredse, og der har ikke været nogen problemer siden installationen. Men vi fandt ud af på den hårde måde, at vi ikke kunne bruge den energirapport, der var lavet til huset, til noget som helst. Vi troede, vi kunne budgettere med det varmeforbrug, der stod i rapporten, men det kunne vi slet ikke.

Økonomi

Energiforbrug før
30.000kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Nyt fjernvarmeanlæg
38.000kr.
I alt
38.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Indhent reelle forbrugstal fra tidligere ejere, hvis du vil danne dig et overblik over varmeforbruget.
Man skal bruge tid på at finde den rigtige håndværker. Undersøg markedet, og få flere til at give deres tilbud og vurderinger.

Denne case er skabt i samarbejde med:

star vvs

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

Nyt fjernvarmeanlæg

Typisk besparelse ved nyt fjernvarmeanlæg

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning