Glødepæren er udfaset

Glødepæren er udfaset

Glødepæren er udfaset

Glødepærer bruger 4 gange så meget strøm som sparepærer. Glødepæren er udfaset, men nogle butikker sælger stadig visse typer.

Om udfasningen

EU besluttede i 2008 at udfase de gamle glødepærerGlødepæreEn glødepære virker ved at sende strøm gennem en tynd metaltråd i en glaskolbe med en særlig gas inden i. Tråden opvarmes og udsender lys. Metoden bruger 4-8 gange så meget strøm som et lysstofrør og en sparepære. En glødepære holder typisk 1.000 timer. , der bruger næsten 5 gange mere strøm end de mest effektive pærer. Samtidig blev der indført minimumskrav til energieffektivitet, levetid, lystrøm og produktinformation på alle de pærer, der fortsat må sælges.

Belysning står for op mod 12 % af en husholdnings elforbrug. For en gennemsnitlig dansk husstand med 2 voksne og 2 børn svarer til ca. 1.100 kr. årligt.

Specialpærer er undtaget

Pærer, der sælges til andre formål end belysning, er undtaget fra krav til energieffektivitet. Det gælder bl.a. pærer til

  • ovne
  • køleskabe
  • symaskiner
  • optagelse og projektion af billeder
  • signalgivning

Hent folder

Ny pære - Hvad skal jeg vide?Ny pære - Hvad skal jeg vide?

Billede ny-paere-2017.png

Ny pære - Hvad skal jeg vide?

20.12.2016
4.64 MB
8 SIDER
Mangler du klare svar om de nye muligheder indenfor belysning? Find svar her i folderen, hvor de forskellige lyskilder beskrives kort efterfulgt af anbefalinger om udskiftning til mere energieffektiv belysning.


Få hjælp af Lysguiden, når du står i butikken

Hent vores mobilapp Lysguiden allerede nu, den hjælper dig med at finde de bedste pærer til din bolig, og samtidig spare penge og energi. Brug den hjemme eller når du står i butikken.

Hent app'en i Google play App-store

Glødepæren er udfaset

Siden er opdateret 30.05.2017 Kommentér denne side Til top