BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Spareråd til hjemmet

Spareråd til hjemmet

Spareråd til hjemmet

De bedste spareråd til vinteren

De bedste spareråd til vinteren

El og varme er blevet dyrt, fordi der mangler energi i Europa. Ved at følge de bedste spareråd til vinteren kan du gøre din el- og varmeregning mindre. Samtidig kan du være med til at sikre, at der er energi nok til alle. For skal vi sikkert gennem vinteren, skal vi stå sammen om at spare på energien.

 

De bedste spareråd

De bedste spareråd

 

 

Sådan sparer du bedst på energien lige nu

Skru ned for varmen
Skru ned for varmen

Du sparer 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer 1 °C ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, og hold mindst 18 °C, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Tag kortere varme bade
Brug mindre varmt vand

Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand.

Sluk for unødvendigt strømforbrug
Sluk for unødvendigt strømforbrug

Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurder, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke den gamle kummefryser.

Sluk for radiatoren, mens du lufter ud
Sluk for radiatoren, mens du lufter ud

Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i 5 minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen, og skru ned for varmen i god tid inden.

Brug strømmen, når den er billigst
Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem lige her.

 

Kampagnefilm

Kampagnefilm

I vores kampagnefilm kan du se, hvordan du kan bruge hvert enkelt spareråd derhjemme. Så kan du gå vinteren i møde med de bedste energivaner i hjemmet.

Har du gasfyr?

Har du gasfyr?

Gasprisen er steget voldsomt som følge af krigen i Ukraine. For mange koster det i dag 4 gange så meget at varme sin bolig op som for 2 år siden. Det er usikkert, hvordan gaspriserne udvikler sig i fremtiden. Lige nu er der ikke udsigt til, at gasprisen bliver lavere igen. Se, hvad du som gasfyrsejer kan gøre for at få en mindre varmeregning.

Læs mere her

Spareråd til din boligtype

Hvis du gerne vil spare endnu mere på energien, er her spareråd til netop din boligtype.

Om kampagnen

Om kampagnen

Vi mærker alle de høje priser på el, varme og benzin på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa. Derfor gør mange en ekstra indsats lige nu for at spare på energien. Med denne kampagne giver Energistyrelsen dig de bedste spareråd i sæson, der passer til lige netop din situation. Uanset om du bor i hus eller lejlighed. Og uanset om det er højsommer eller fyringssæson. For når vi sammen sparer på energien, gavner det både vores pengepung og klima, og samtidig får vi en mere sikker energiforsyning.

Spareråd til hjemmet